Seuran esittely

Luumäen Ampujat r.y. (LuuA) on 1954 perustettu vireästi toimiva ampumaurheiluseura, jonka jäsenistöllä on mahdollisuus harrastaa ampumaurheilulajeja Luumäellä Puukyläntiellä sijaitsevilla 25 ja 50 metrin ruutiaseradoilla ja kunnantalon alakerrassa olevalla ilma-aseradalla. Seura on panostanut uusiin elektronisiin ratalaitteisiin ja siten varsinkin ilma-aserata on maakunnan parhaimistoa.

Tavoitteenamme on  ampumaurheilun avulla mukavien ja rentouttavien harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen. Samalla hoituu aseiden turvallisen käsittelyn opettaminen ja kilpailumahdollisuuksien lisääminen nuorille sekä aikuisille. 

Luumäen Ampujat on Suomen Ampumaurheiluliiton jäsen.


Ukko-Pekka ilma-aseradan Leader-hanke

Hankkeen tavoitteena on saada rakennettua 10 paikkainen uuden aikainen ilma-aserata sekä 50 metrin ruutiaseradan nykyaikaistaminen. Nykyaikaisilla radoilla pystytään järjestämään maakunnallisia kilpailuja. Kilpailuista saaduilla tuloilla pyritään kehittämään seuran nuorisotoimintaa ja saamaan samalla jatkuvuutta harrastukseen. 

Yhteistyökumppaneiden tavoitteet radan suhteen noudattelevat samaa ajatusmallia, uusista nuorista jäsenistä, jolloin saadaan uusia aktiivisia jäseniä mukaan harrastukseen.

Tuloksien seuraaminen tapahtuu jäsenmääriä seuraten sekä tietysti kilpailusuoritusmääriä seuraten. Tällä kaikella on tarkoitus saada tapahtumia Luumäelle, josta toivon mukaan hyötyvät myös paikalliset yrittäjät.

Konkreettiset toimenpiteet ovat kunnantalon alakerran muuttaminen ilma-aseradaksi, jonne asennetaan uudet nykyaikaiset elektroniset taululaitteet. Taululaitteet on myös tarkoitus asentaa kesäaikana ruutiaseradalle.